cursus open water diver

Het 'Open Water Diver' brevet is de basis voor iedere duiker. In de cursus leer je de vaardigheden die je nodig hebt om zelfstandig te kunnen duiken. De cursus is modulair opgebouwd, dat betekent in de praktijk dat je stap voor stap alle vaardigheden leert van eenvoudig tot moeilijk.  De basis wordt in het zwembad aangeleerd. Daarna laat je zien dat je het in het buitenwater ook kan.

Tijdens de cursus besteden veel aandacht aan het duiken zelf en de beheersing over je drijfvermogen. We vinden het belangrijk dat je na het behalen van je brevet goed kan duiken en genoeg zelfvertrouwen hebt om dat zelfstandig te gaan doen, zonder allerlei 'noodzakelijke' aanvullende trainingen te volgen.

De praktijk wordt ondersteund door theorie, hierin wordt uitgelegd waarom bepaalde beter begrijpt waarom we bepaalde oefeningen doen de dingen doen

De cursus bestaat uit 5 theorielessen, 6 zwembad modules, 6 buitenwater modules en wordt afgesloten met een theorie-examen en 2 zelfstandig geplande duiken. Het tempo waarin de cursus wordt doorlopen bepaal je grotendeels zelf.

Om aan een open water cursus mee te kunnen doen moet je:
 ● kunnen zwemmen
 ● 14 jaar of ouder zijn
 ● medische goedkeuring voor duiken hebben
 ● als je minderjarig bent is toestemming van je ouders / begeleider noodzakelijk
 

Het logische vervolg is de 'Advanced Open Water' cursus, waarin je o.a. leert navigeren, opsporen & bergen, een  nachtduik en een diepe duik maakt. Het is een echte doe cursus waarbij de nadruk ligt op samenwerken met je buddy. Een 'must' voor iedereen die van duiken zijn hobby heeft gemaakt en erg handig als je in het buitenland gaat duiken.

Je kan er ook voor kiezen om bepaalde specialties te doen. Je leert in korte tijd veel over een  specifiek onderdeel van het duiken. Nitrox, Nachtduiken, Droogpak,  Bootduiken of Oxygen Provider zijn een greep uit de mogelijkheden.

  cursus junior open water diver

De cursus junior open water is identiek aan de gewone cursus voor wat betreft de oefeningen, duikvaardigheidstrainingen en theorie. Het verschil is dat een junior niet dieper mag dan 10 meter. Verder wordt er meer tijd uitgetrokken om de theorie uit te leggen. Over het algemeen zie je dat de jonkies de duikvaardigheid heel snel onder de knie krijgen.

Deze cursus combineren we graag met de gewone 'Open Water Diver' cursus, zodat ouder en kind samen hun duikbrevet kunnen halen. 

De cursus bestaat minimaal uit 5 theorielessen, 5 zwembad modules, 6 buitenwater modules en wordt afgesloten met een theorie-examen en 2 zelfstandig geplande duiken. Het tempo waarin de cursus wordt doorlopen bepaal je grotendeels zelf.

Om aan een open water cursus mee te kunnen doen moet je:
 ● kunnen zwemmen
 ● 12 jaar of ouder zijn
 ● medische goedkeuring voor duiken hebben
 ● toestemming van ouders / begeleiders
 

Bij het bereiken van de leeftijd van 14 jaar kan het gewone open water brevet worden aangevraagd. Dit doen we na een duik te hebben gemaakt onder begeleiding van de instructeur naar echte open water dieptes.