cursus rescue diver

Voorkomen is beter dan genezen, dat is de belangrijkste les. Na deze cursus kijk je met een andere blik naar het water en de duikers om je heen. Je herkent die situaties waaruit ongevallen kunnen ontstaan en je leert dit te voorkomen. Voor het geval er toch iets mis gaat leer je hoe je een slachtoffer kan opsporen en redden. Je leert zelfs een reddingsoperatie leiden.

Je medische kennis wordt opgefrist. De beademings- en reanimatietechnieken worden herhaald. Het tweede onderzoek en transporttechnieken krijgen volop aandacht.

Het aardige van deze cursus is dat je iets over jezelf leert: Hoe ver ga je om iemand te redden. Welke risicos neem je, bijna achteloos. Hoe stressbestendig ben je. Hoe pak jij het aan om een reddingsoperatie te leiden, waarbij van alles gebeurt dat je niet hebt voorzien. Leerzaam en super leuk waarbij de veiligheid en het zelfvertrouwen flink zullen toenemen.

De cursus bestaat uit twee volle weekenden en wordt afgesloten met een theorie-examen.  Het tempo ligt hoog gedurende de cursusdagen.

Om aan een open water cursus mee te kunnen doen moet je:
 ● in het bezit zijn van het IDD advanced openwater brevet (of vergelijkbaar)
 ● 10 vrije duiken hebben gemaakt na het behalen van je 'advanced'
 ● 3 maanden in het bezit zijn van het openwater brevet (of vergelijkbaar)
 ● in het bezit zijn van het IDD medical trained brevet (of vergeljikbaar)
 ● 16 jaar of ouder zijn
 ● medische goedkeuring voor duiken hebben
 ● als je minderjarig bent is toestemming van je ouders / begeleider noodzakelijk
 

Met de specialty Oxygen Provider maakt je het medisch kwartet vol en heb je alles geleerd om noodsituaties naar je hand te zetten. Je hebt de mogelijkheid om van je hobby je beroep te maken, dan is Divemaster is dan de volgende stap.